Renowned commercial property rental specialist Towndoor has renewed its connectivity agreement with cloud tech firm Vapour, as the two popular Huddersfield brands near a decade of working together.

The relationship initially began with the supply of managed internet lines for Towndoor’s Holmfirth HQ and Dyeworks industrial property. Powering the organisation’s business-critical operations as well as tenants’ own connectivity, the 100mb lines have long proven their quality of service, however busy Towndoor has been.

But mindful of the company’s upcoming growth plans, Operations Director Jack Dixon sought an upgraded connectivity package to support the firm’s evolving cloud tech infrastructure.

“We are continuing to expand our commercial property portfolio in Huddersfield and Holmfirth, with the development of additional facilities including our recently launched café and some upcoming new industrial units,” Jack said. “It is vital that as we look ahead to future growth, nothing holds us back. Vapour has powered our connectivity for nearing a decade, and they’ll be our ISP long into the future too.”

Impressed by the level of personal service delivered since the relationship began, Towndoor still conducted due diligence when it came to the upgrade project.

“Our latest Vapour contract was signed three years previously, and it’s only right that we benchmarked their quality of service and price point against the wider market, for peace of mind,” Jack continued. “Once again, they did not disappoint.”

Vapour has therefore rolled out 500mb over 1000mb connectivity.

“While Towndoor’s operations are not IT-heavy, we are renowned for being at the forefront of adopting the latest systems and technologies, particularly if they will have a positive impact on customer service levels,” concluded Jack. “We were therefore keen to futureproof our internet provision, so that we’re equipped with the speeds and uptime we will need, as we grow.”

“We have clients throughout the UK, not least because we have a satellite presence in Scotland, Lancashire, South Yorkshire and London, to complement our Huddersfield HQ,” added Vapour’s CEO Tim Mercer. “But there’s something quite special about cultivating and sustaining a relationship with a fellow local business, especially one as respected as Towndoor.

“Like us, they don’t stand still, and it’s a pleasure to work alongside a progressive, ambitious firm like that. Despite all their success to date, I still feel like there’s an awful lot to come from this continually-expanding team. It’s great to play even a small part in supercharging their growth.”

Read the case study in full

We’ve been teasing followers on social media for weeks, and now we can officially reveal that Vapour has a new ‘home’.

The move to a bespoke space in a converted textiles mill in the heart of Huddersfield felt very fitting, as we prepared for the post-pandemic return to work. For months we’d been speaking to colleagues about what they most value about the workplace, and the surroundings we enjoy – as a team – was a consistent theme.

With most employees looking for a hybrid way of working moving forward, we therefore thought that our office would benefit from a different layout, with a more open plan space driving collaboration and communication when we’re physically working alongside one another.

But mindful of the walls physically dividing up our square footage until recently, we began the hunt for somewhere fresh. We sought character, personality and vibrancy, as well as the more functional convenience of location and the facilities offered nearby. And following a four-month refurbishment programme, what was once a dark, tired space, is now a bright, airy and welcoming environment we’re proud to call home.

Commenting on the move, Vapour’s CEO Tim Mercer said: “We’ve boosted the team by 16% in the last six months, and our recruitment plans show no sign of slowing. So, there’s never been a more important time to think about the attractiveness of our office, from an employability perspective.

“Our core space is open plan and features different styles of workstations, to suit colleagues’ varied working styles. As well as more formal, private meeting spaces, there’s also a relaxed seating area for customers and colleagues alike, and a social hub which represents almost a third of our footprint.

“We’ve thought carefully about the décor, down to the artwork on the walls and the soft furnishings. I think people have started to expect something different from their surroundings, following a prolonged period of time working from home, and the vibe we’ve created reflects that.”

Now that the Government’s Covid-19 guidelines are easing, we look forward to hopefully seeing you at our new HQ soon. If you’d like to plan a visit, please let us know – we’re only a few minutes from the M62!

sign up for latest news
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.